Malzemeler
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
6 su bardağı tavuk suyu
1/2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1/2 adet limonun suyu ve kabuğu
1 adet tavuk göğsü (didiklenmiş)
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1/2 demet kıyılmış maydanoz
TARİF
Nasıl Yapılır?
Küp küp doğranmış kuru soğanı, zeytinyağında kavurun.
Tavuk suyunu ve pirinci ekleyip kaynamaya bırakın.
Yoğurt, un, yumurta sarısı ve limon suyunu bir kasede iyice karıştırın.
Bir kepçe çorbayı, hazırladığınız terbiye harcına ekleyip karıştırın ve ılıştırın. Ardından yavaş yavaş karıştırarak terbiyesini çorbaya ekleyin.
Didiklenmiş tavuk göğsünü çorbaya ekleyin ve karıştırın. Ardından tuz, karabiber, limon kabuğu ve kıyılmış maydanozu da çorbaya ekleyin. Bir taşım kaynattıktan sonra sıcak servis edin. Afiyet olsun.