Groseri - Yemek Tarifi Detay - Kremalı Mantarlı Tavuk Bohçası
GİRİŞ YAP

veya üye ol

Kremalı Mantarlı Tavuk Bohçası
Kremalı Mantarlı Tavuk Bohçası

Malzemeler

Tavuğu Haşlamak İçin Malzemeler

1 adet soğan

1 adet havuç

1 dal biberiye

1 adet kereviz sapı

2 litre su

5 – 6 adet tane karabiber

Tuz

2 adet tavuk bonfile

Üzeri İçin Malzemeler

Kaşar peyniri

Frenk soğanı

Krep İçin Malzemeler

4 adet yumurta

1 su bardağı süt

1 su bardağı su

4 yemek kaşığı erimiş tereyağı – 75 gr

1 tutam tuz

2 su bardağı un

İç Harcı İçin Malzemeler

2 – 3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet soğan

10 – 15 adet kültür mantarı

2 diş sarımsak

Tuz

Karabiber

1 – 2 kepçe tavuk suyu

1 su bardağı krema – 200 ml

Nasıl Yapılır?

Tavuğu haşlamak için;
Tencerenizin içerisine suyu ekleyin.
Ardından dörde bölünmüş soğan, iri doğranmış havuç, biberiye, kereviz sapı, tane karabiber, tuz ve tavukları tencerenize alın.
Tencerenizi ocağa alın ve kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte 1 – 1,5 saat tavuklarınız iyice haşlanana kadar pişirin.
Krep için;
Bir karıştırma kabında yumurta, su ve sütü iyice çırpın.
Tuz ve erimiş tereyağını sürekli çırparak karışıma yedirin.
Unu ilave edip iyice çırpın.
Krep tavanızı ocağa alın ve ısıtın.
Tavanızın içerisine tereyağını ekleyin ve bir peçeteyle yağınızı yayın.
Bir kepçe krep karışımından döküp ince bir katman olacak şekilde tavaya iyice yayın.
Krepin üzeri matlaşınca direkt tezgahınıza alıp soğutabilirsiniz.
İç harcı için;
Haşlanan tavuklarınızı soğutun ve ince ince didikleyin.
Tavanızı ocağa alın ve ısıtın.
Isınan tavanızın içerisine zeytinyağını ekleyin.
İnce yemeklik doğradığınız soğanı içerisine alın ve yumuşayana kadar soteleyin.
Mantar ve sarımsakları ince dilimleyip tavanıza alın, sotelemeye devam edin.
Mantar suyunu salıp çekince tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.
Didiklediğiniz tavukları tavaya ekleyin.
Tavukları haşladığınız sudan 1 – 2 kepçe kadar ilave edin.
Kremanızı da tavaya ekleyip hafif çektirerek pişirin.
Birleştirmek için;
Tezgahtaki kreplerinizin ortasına hazırladığınız iç harçtan ekleyin.
Krepinizin önce iki kenarını katlayın, ardından açık olan diğer iki kenarını katlayarak kare bir şekil elde edin.
Hazırladığınız krepi ters çevirerek dikdörtgen cam fırın kabınıza yerleştirin.
Bütün kreplerinizi aynı şekilde hazırlayın.
Kaşar peynirini rendeleyin.
Rendelediğiniz kaşar peynirini kreplerinizin üzerine serpiştirin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında peynirler eriyene kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
Fırından çıkardığınız kreplerinizin üzerine ince doğranmış frenk soğanı ilave edip sıcak servis edin.

Soğan Kuru Kg.
Soğan Kuru Kg.
Kg
18,70 TL
TL
Havuç Kg.
Havuç Kg.
Kg
19,90 TL
TL
Biberiye Rozmarin Adet
Biberiye Rozmarin Adet
Adet
80,00 TL
TL
Kereviz Kg
Kereviz Kg
Kg
32,00 TL
TL
Banvit Tabaklı Bonfile Göğüs Kg.
Banvit Tabaklı Bonfile Göğüs Kg.
Kg
178,60 TL
TL
Sütaş Kaşar Peynir 1 Kg
Sütaş Kaşar Peynir 1 Kg
Adet
299,90 TL
TL
Soğan Kuru Frenk Kg
Soğan Kuru Frenk Kg
Kg
27,50 TL
TL
Gönüloğlu Yumurta Beyaz 15’li 53-63 Gr
Gönüloğlu Yumurta Beyaz 15’li 53-63 Gr
Adet
18,30 TL
TL
İçim Süt 1 Lt. %3 Yağlı
İçim Süt 1 Lt. %3 Yağlı
Adet
38,50 TL
TL
İçim Tereyağ 1Kg Rulo
İçim Tereyağ 1Kg Rulo
Adet
54,95 TL
TL
Sinangil Un 1 Kg
Sinangil Un 1 Kg
Adet
19,90 TL
TL
Mantar Meseri Kg.
Mantar Meseri Kg.
Kg
22,75 TL
TL
Sarımsak Kuru Kg.
Sarımsak Kuru Kg.
Kg
165,00 TL
TL
Tikveşli Krema 200 Ml.
Tikveşli Krema 200 Ml.
Adet
10,45 TL
TL
Knorr Tavuk Bulyon 12’Li Tablet 120 Gr.
Knorr Tavuk Bulyon 12’Li Tablet 120 Gr.
Adet
0,01 TL
TL