Groseri - Yemek Tarifi Detay - Tereyağlı Sebzeli Pirinç Pilavı
GİRİŞ YAP

veya üye ol

Tereyağlı Sebzeli Pirinç Pilavı
Tereyağlı Sebzeli Pirinç Pilavı

MALZEMELER

2 su barağı pirinç
2 yemek kaşığı arpa şehriye (silme)
1 büyük boy havuç
1 çay bardağı bezelye
1 çay bardağı konserve mısır
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
3 su bardağı sıcak su
Yeteri kadar tuz

YAPILIŞI

Pirinçleri tuzlu ılık suda en az yarım saat bekletiyoruz.
Sonra rengi iyice beyazlayana kadar bol suyla yıkayıp süzüyoruz.
Tencereye sıvı yağ, şehriyeleri alıp şehriyelerin rengi dönene kadar sürekli karıştırarak orta ateşte kavuruyoruz.
Şehriyeler kavrulunca süzülmüş pirinçleri ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
Pirinçler de biraz kavrulunca tereyağını ekliyoruz ve şöyle bir karıştırıp tereyağı erimesini bekliyoruz.
Üzerine mısır, önceden haşladığımız havuç ve bezelyeyi ilave ederek karıştırıyoruz.
Tuz ve sıcak suyunu ilave ederek ağzını kapatıp üzeri göz göz olana kadar açık ateşte, daha sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
Daha sonra altını kapatıp üzerine temiz bir bez veya havlu kağıt ile kapatarak 15 dakika dinlendiriyoruz.
Pilavı karıştırdıktan sonra servis yapabiliriz. Afiyet olsun.

 

 

Groseri Pilavlık Pirinç 1 Kg
Groseri Pilavlık Pirinç 1 Kg
Adet
67,80 TL
TL
Filiz Arpa Şehriye Makarna 500 Gr.
Filiz Arpa Şehriye Makarna 500 Gr.
Adet
28,20 TL
TL
Havuç Kg.
Havuç Kg.
Kg
19,90 TL
TL
Tat Bezelye Garnitür 340 Gr Cam.
Tat Bezelye Garnitür 340 Gr Cam.
Adet
52,00 TL
TL
Tat Mısır 3*210 Gr
Tat Mısır 3*210 Gr
Adet
116,70 TL
TL
Yudum Kızartma Ustası 1 Lt
Yudum Kızartma Ustası 1 Lt
Adet
106,50 TL
TL
Güney Tereyağ 500Gr
Güney Tereyağ 500Gr
Adet
208,00 TL
TL