Malzemeler
6 adet haşlanmış patates
4 adet taze soğan
Tuz
Karabiber
Kaşar peyniri
Bulamak için
Un
Yumurta
Galeta unu
YAPILIŞI
İlk olarak patateslerimizi haşlayalım.
Daha sonra haşladığımız patateslerimizi çift kilitli poşet içerisine alalım, merdane yardımı ile güzelce ezelim. Daha farklı şekillerde de ezebilirsiniz.
Taze soğanlarımızı küçük küçük doğrayalım ve patateslerimizin üzerine ekleyelim.
Tuz ve karabiberi de ekledikten sonra güzel bir şekilde karıştıralım.
Patatesli harcımızdan 1 kaşık kadar alalım, içerisine doğradığımız kaşar peynirinden yerleştirelim ve elimizde yuvarlayarak şekil verelim. Bu aşamada elinizi ıslarsanız patates toplarınıza daha kolay şekil verebilirsiniz.
Kızartma tavamıza bol sıvı yağ alalım ve kızdıralım. Yağ ısınırken diğer yandan yumurtamızı çırpalım.
Patates toplarımızı ilk önce una daha sonra çırptığımız yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayalım.
Kızgın yağın içerisine dikkatlice bırakılım ve çevirerek her yerinin kızarmasını sağlayalım.
Kızaran patates toplarımızı peçete üzerine alarak fazla yağını çektirelim, daha sonra servis tabağına alarak sıcak sıcak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.