MALZEMELER
500 gram makarna
1 soğan
Sıvı yağ
300 gram kıyma
2 domates
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
1 paket sıvı krema
YAPILIŞI
Makarnalar tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlanır. Suyu süzülür. Krema ve makarnaları karıştırılır ve yağlanmış fırın kabına boşaltılır.
Sıvı yağ ve küçük doğranmış soğanları kavurun. İçine kıymayı ilave edin ve suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Küçük doğranmış domates ve baharatları da ekleyerek domatesler suyunu biraz çekene kadar kavurmaya devam edin.
190 derece fırında üzeri kızarmaya başlayıncaya kadar pişirilir. Daha sonra fırından alınıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir ve tekrar fırına sürülür, peynirler eriyip kızarınca fırından alınarak 15-20 dakika dinlendirilip servis edilir.