Malzemeler |
4 adet patlıcan |
4 adet kapya biber |
5 diş sarımsak |
1 orta boy kuru soğan |
1 adet domates |
Yarım limon |
Yarım çay bardağı zeytin yağ |
1 tutam maydanoz |
tuz |
Nasıl Yapılır ?
1-Patlıcan ve kapya biberler ocakta közlenir.
2-Közlendikten sonra bir poşete koyulup poşetin ağzı kapalı terletilir.
3-Daha sonra soyulup ince ince doğranır.
4-Derin bir kaba konur soğan ince ince doğranır.
5-Sarımsak ezilir.
6-Domatesin kabuğu soyulup çok küçük doğranır.
7-Maydonoz ince doğranır.
8-Zeytinyağı ve tuz limon suyu koyulur güzel karıştırılır biraz dinlendirilip servis edilir.
Afiyet Olsun.