Groseri - Yemek Tarifi Detay - Fırında levrek
GİRİŞ YAP

veya üye ol

Fırında levrek
Fırında levrek

MALZEMELER

3 adet levrek
1 dilimlenmiş limon
3 adet patates
1 adet soğan
5-6 tane çeri domates
5-6 diş sarımsak
3 tane defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tereyağı

Sos İçin 

1 adet limon suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
3 diş rendelenmiş sarımsak
Kırmızı toz biber, pul biber, karabiber ve tuz 

YAPILIŞI

Balıklar temizletilir, yıkanır ve suyunun süzülmesi için süzgece alınır.
Patatesler ve soğanlar soyulur, halka halka doğranır, domates ikiye bölünür. Tepsiye dizilir.
Balıklarda üzerine dizilir. Balıkların üzerine çizikler atılır.
Balıkların içine sarımsak, tereyağı ve defne yaprağı konur. Çiziklere limon dilimleri konur.
Sos malzemeleri harmanlanıp balığın içine dışına bolca sürülür.
Kalırsa patates soğanın üzerine de gezdirilir.
200 derece önceden ısınmış fırında 30-40 dakika kadar pişirilir. 

Meseri Levrek Kg 400-600 Gr
Meseri Levrek Kg 400-600 Gr
Kg
600,00 TL
TL
Limon Kg
Limon Kg
Kg
60,00 TL
TL
Patates Kg.
Patates Kg.
Kg
22,50 TL
TL
Soğan Kuru Kg.
Soğan Kuru Kg.
Kg
14,90 TL
TL
Domates Çeri Kg
Domates Çeri Kg
Kg
99,00 TL
TL
Sarımsak Kuru Kg.
Sarımsak Kuru Kg.
Kg
180,00 TL
TL
Meseri Defne Yaprağı Kg
Meseri Defne Yaprağı Kg
Kg
325,00 TL
TL
Sütaş Tereyağı 225Gr
Sütaş Tereyağı 225Gr
Adet
114,90 TL
TL