Groseri - Yemek Tarifi Detay - Dereotlu Poğaça
GİRİŞ YAP

veya üye ol

Dereotlu Poğaça
Dereotlu Poğaça

Malzemeler

Hamuru için
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
 Yarım demet ince kıyılmış dereotu
 1 adet yumurta
 Aldığı kadar un (yaklaşık 2.5-3 su bardağı)

Üzeri için

1 yumurta sarısı

YAPILIŞI

İlk olarak poğaçamızın hamurunuz hazırlayalım. Bir kabın içine malzemelerin tamamını koyup yoğurarak yumuşak bir hamur elde edelim.
Unu yavaş yavaş ekleyerek hamurun sertliğini ayarlayalım. Unu kontrollü ilave etmenizi tavsiye ederiz. Hamurunuzun kıvamı sert olursa poğaçalarınız da sert olabilir.
Poğaçalarımızı şekillendirelim. Fotoğrafta görüldüğü gibi hamuru iyice yoğurduktan sonra minik bezeler yapıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
Verilen ölçülere göre yaklaşık 11 tane poğaça elde edebilirsiniz. Eğer poğaçalarınızı daha küçük yaparsanız 15-16 adet poğaça elde edebilirsiniz. Fırına sürmeden önce bir süre hamuru dinlendirmenizi öneririm.
Poğaçalarımızı fırına sürelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

 

Ona Ayçiçek Yağı 1 Lt.
Ona Ayçiçek Yağı 1 Lt.
Adet
145,30 TL
TL
Sütaş Kaymaksız Yoğurt 600Gr
Sütaş Kaymaksız Yoğurt 600Gr
Adet
49,50 TL
TL
Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu 5’li 50 Gr.
Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu 5’li 50 Gr.
Adet
15,10 TL
TL
Dere Otu Adet
Dere Otu Adet
Adet
9,00 TL
TL
Gönüloğlu Yumurta 15’li 63-73Gr
Gönüloğlu Yumurta 15’li 63-73Gr
Adet
20,95 TL
TL
Sadıkoğlu Un 2 Kg .
Sadıkoğlu Un 2 Kg .
Adet
74,00 TL
TL