Malzemeler
1 buçuk su bardağı arpa şehriye
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım demet dereotu
Yarım demet taze soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet taze nane
2 adet konserve kırmızı biber
1 adet havuç
5 adet salatalık turşusu
1 kase mısır
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı
Öncelikle tencerenin içine şehriye konulup pembeleşinceye kadar sıvı yağ ile şehriyelerin rengi dönene kadar kavrulur.
Kavrulan şehriyenin üzerini geçecek kadar ılık su ve tuz ilave edip karıştırılır,
Tencerenin kapağı kapatılır, şehriyeler yumuşayıp göz göz olana kadar orta ateşte pilav gibi pişirilir.
Suyunu çekip pişen şehriyelerin üzerine kağıt havlu kapatılarak dinlenmeye ve soğumaya bırakılır.
Ardından diğer malzemeler ufak ufak doğranıp hazırlanır. (havuç rende olmalı)
Soğuyan şehriye derin bir kaba boşaltılır, doğrayıp hazırlanan malzemeler içine ilave edilir.
1 tatlı kaşığı nar ekşisi, yarım limon suyu ve tuzunu ilave edip nazikçe karıştırarak dilediğiniz gibi servis yapabilirsiniz.Afiyetler olsun