Groseri - Yemek Tarifi Detay - Kaburga Dolması
GİRİŞ YAP

veya üye ol

Kaburga Dolması
Kaburga Dolması

Malzemeler:

3 kg kuzu dolmalık kaburga

3 yemek kaşığı tereyağı

2 adet kuru soğan

Yarım su bardağı dolmalık fıstık

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

3 su bardağı pirinç

2 tatlı kaşığı yenibahar

2 çay kaşığı kimyon

2 çay kaşığı kişniş

2 çay kaşığı tarçın

2 çay kaşığı karabiber

2 yemek kaşığı kuş üzümü

1 tatlı kaşığı tuz

1 avuç ince doğranmış dereotu

1 avuç ince doğranmış maydanoz

Sosu için:

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı bal

1 tatlı kaşığı nar ekşisi

1 su bardağı su

 

Yapılışı:

Pirinci derin bir kaba alın ve tuzlu ılık su ile ıslatıp 15 dakika bekletin. Kuş üzümlerini su dolu bir kasenin içinde beklemeye alın. Tencereye 2 yemek kaşığı tereyağını ve ince doğradığınız soğanları ilave edin. Soğanlar pembeleşince dolmalık fıstıkları ekleyin ve bir süre kavurun. Ardından ince doğradığınız sarımsakları ilave edin. Biber ve domates salçalarını ekleyip, üstüne bir bardağa yakın su ilave edip karıştırın. Sonrasında süzüp yıkadığımız pirinci ekleyin ve bir süre kavurun. Yaklaşık ½ su bardağı kadar daha su ilave edin, iyice karıştırın. Ardından yenibahar, kimyon, kişniş, tarçın, tuz karabiber ve süzdüğümüz kuş üzümlerini ilave edip karıştırın. ½ su bardağı kadar daha su ilave edin ve 1 yemek kaşığı daha tereyağını da ekleyip karıştırın. Böylece yarı pişmiş bir pilav elde etmiş olacaksınız. Tencerenin altını kapatıp ince doğranmış maydanoz ve dereotunu ekleyin. İç pilavınız hazır. Kasaplarımız kaburgaların içini doldurabilmeniz için cep hazırlayacaklardır. Açılan bu cebi yumruğunuzu da kullanarak tüm kaburga boyunca genişletin. Cep kısmına yarı pişirmiş olduğunuz iç pilavın yarısını bir kaşık yardımıyla doldurun ve kaburgayı bir iğne iplikle dikerek ağzını kapatın. Hazırlayıp içini doldurduğunuz kaburga dolmasını geniş bir fırın tepsisine alın, tepsinin içerisine taşmayacak kadar su doldurun ve tepsiyi alüminyum folyo ile kapatın. Önceden 225 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 2,5 saat pişirmeye bırakın. Üzeri için tavada ısıttığınız zeytinyağına salçayı ve suyu ilave ederek iyice karıştırın. Ardından bal, nar ekşisi ve toz kırmızı biberi ekleyin ve sosunuzu hazırlayın. Yarısını kaburganın içine doldurmuş olduğunuz iç pilavın kalan yarısını yaklaşık 1,5 su bardağı sıcak su ilavesi ile suyunu çekene kadar pişirin. 2,5 saatin sonunda kaburga dolmasını fırından çıkartın ve alüminyum folyoyu açın. Hazırladığınız sosu kaburganın üzerine güzelce sürün ve kaburga dolmasını üstü açık bir şekilde fırına verip yaklaşık 15-20 dakika daha pişirin.

Kuzu Dolmalık Kaburga Kg
Kuzu Dolmalık Kaburga Kg
Kg
587,30 TL
TL
İçim Tereyağ 1Kg Rulo
İçim Tereyağ 1Kg Rulo
Adet
54,95 TL
TL
Soğan Kuru Kg.
Soğan Kuru Kg.
Kg
18,70 TL
TL
Bağdat Dolmalık Fıstık 23 Gr Poşet.
Bağdat Dolmalık Fıstık 23 Gr Poşet.
Adet
55,20 TL
TL
Sarımsak Kuru Kg.
Sarımsak Kuru Kg.
Kg
155,00 TL
TL
Tat Domates Salçası Cam 710 Gr
Tat Domates Salçası Cam 710 Gr
Adet
69,30 TL
TL
Öncü Tatlı Biber Salçası Cam 700 Gr
Öncü Tatlı Biber Salçası Cam 700 Gr
Adet
129,90 TL
TL
Groseri Pilavlık Pirinç 1 Kg
Groseri Pilavlık Pirinç 1 Kg
Adet
52,60 TL
TL
Bağdat Yenibahar 40 Gr Poşet.
Bağdat Yenibahar 40 Gr Poşet.
Adet
48,00 TL
TL
Bağdat Kimyon 75 Gr Poşet.
Bağdat Kimyon 75 Gr Poşet.
Adet
47,60 TL
TL
Bağdat Kişniş 40 Gr
Bağdat Kişniş 40 Gr
Adet
18,00 TL
TL
Bağdat Tarçın 45 Gr Poşet.
Bağdat Tarçın 45 Gr Poşet.
Adet
31,30 TL
TL
Bağdat Karabiber 40 Gr Poşet.
Bağdat Karabiber 40 Gr Poşet.
Adet
31,40 TL
TL
Bağdat Kuş Üzümü 40 Gr Poşet.
Bağdat Kuş Üzümü 40 Gr Poşet.
Adet
25,00 TL
TL
Billur İyotlu Tuz 750 Gr.
Billur İyotlu Tuz 750 Gr.
Adet
23,50 TL
TL
Dere Otu Adet
Dere Otu Adet
Adet
9,00 TL
TL
Maydanoz Adet
Maydanoz Adet
Adet
7,50 TL
TL
Kristal Riviera Zeytinyağı 1 Lt. Teneke
Kristal Riviera Zeytinyağı 1 Lt. Teneke
Adet
408,30 TL
TL
Binboğa Çiçek Bal 460 Gr
Binboğa Çiçek Bal 460 Gr
Adet
129,90 TL
TL
Kemal Kükrer Nar Ekşisi 750 Ml
Kemal Kükrer Nar Ekşisi 750 Ml
Adet
50,55 TL
TL