Groseri - Yemek Tarifi Detay - Kabak Cips
GİRİŞ YAP

veya üye ol

Kabak Cips
Kabak Cips

Malzemeler

4 adet orta boy kabak

2 yemek kaşığı toz parmesan peyniri

2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

1 çay kaşığı deniz tuzu

1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber   

 

Nasıl Yapılır?

Bol suda yıkayıp, kuruladığınız kabakları olabildiğince ince zar gibi halka halka dilimleyin. Gerekirse özel bir rende ya da aparat kullanın.

Aynı zamanda eşit olarak pişmeleri ve içlerindeki suyu bırakmaları için kabakların fırın tepsisinde üst üste gelmemesi çok önemli.

Bunun için iki adet fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın. Kabak dilimlerini tek sıra olacak şekilde dizin.

Üzerlerine bir fırça yardımıyla ayçiçek yağı sürün. Toz parmesan serpiştirin. Deniz tuzu ve kırmızı toz biber ekleyin.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.

Kalorisi çok daha düşük olan kabak cipsini, sevimli bir atıştırmalık olarak arzu ettiğiniz her yerde ve saatte tüketin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Kabak Kg.
Kabak Kg.
Kg
22,50 TL
TL
Cibus Toz Parmesan Peyniri 100 Gr
Cibus Toz Parmesan Peyniri 100 Gr
Adet
82,50 TL
TL
Ona Ayçiçek Yağı 1 Lt.
Ona Ayçiçek Yağı 1 Lt.
Adet
47,95 TL
TL
Billur Tuz Sofrada Öğütme Deniz Tuzu 500 Gr.
Billur Tuz Sofrada Öğütme Deniz Tuzu 500 Gr.
Adet
29,25 TL
TL
Bağdat Acı Toz Biber 75 Gr Poşet.
Bağdat Acı Toz Biber 75 Gr Poşet.
Adet
40,60 TL
TL