Malzemeler
1 adet kuzu kol fırınlık
1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı deniz tuzu
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
2 tutam taze biberiye
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
Üzerine çizikler atılan kuzu kol, 1 yemek kaşığı domates salçası, yarım tatlı kaşığı tatlı biber salçası, yarım tatlı kaşığı acı biber salçası, deniz tuzu ve karabiberden oluşan karışım ile iyice ovulur. Geniş bir tencere içerisinde yarım çay bardağı sıvı yağ konur. Kuzu kol arkalı önlü ikişer dakika kızartılır. Ardından aynı tencerenin içerisine etin üzerine geçecek kadar su konur, baharatlar eklenir, et 20 dakika orta ateşte pişirilir. Hafif haşladığımız kuzu kol fırın tepsisine alınır. Kalan domates salçası ve biber salçası üzerine sürülür. Tepsinin içerisine 1 kepçe etin suyundan eklenir. Fırın tepsisi önce yağlı kağıtla daha sonra alüminyum folyo sarılarak önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1 saat pişirilir.